DSC_1196

Sony Xperia Z3 compact kameralla pyyhkäisypanoraama huipulta keskiyön auringonpaisteessa.

Retkiseurueen kahden jäsenen piti olla opastamassa Suomen Ladun Sokosti Challenge -retkeilykurssia, mutta se ei tänä vuonna kerännyt riittävästi osallistujia. Ensi vuonna toivottavasti uusi yritys.

Kurssin peruuntuminen jätti sopivan aukon oman retken toteuttamiseen. Laitoimme muutamalle kaverille kyselyn, lähtisikö joku mukaan. Siipolan Antti täydensi porukan ja suunnittelu alkoi. Kohdevaihtoehtoja olivat alkuun Kebnekaise, Kilpisjärvi ja Sarek. Kun Jukka Nikkilä keksi ajatuksen Kebnekaisen traversesta, muut ajatukset alkoivat vaikuttaa laimeilta. Niinpä tavoite oli asetettu.

Tavoite: Kebnekaise Traverse.

Tavoitteen saavuttaminen vaatisi kevyet reput, hyvän sääikkunan ja kiipeilyvarusteita. Traverse vaatisi, että kaikki varusteet kulkisivat koko ajan mukana. Vaihtoehtona ei siis ollut, että kävisimme huipulla ilman rinkkoja. Niinpä tavoitteeksi asetettiin, että lähdössä rinkan paino pitäisi olla lähellä 10 kiloa. Tavoite oli melko kunnianhimoinen, kun mukana piti kulkea kuuden vuorokauden eväät, kamera ja kiipeilyvarusteita.

Kebne 2016 reitti 1-page-001

Reittisuunnitelma kartalla

Reissukertomus päivittyy blogiin sitä mukaa, kun kuvat ja ajatukset ehditään raapia kasaan. Sen voi jo todeta, että huipulla käytiin, muttei ihan alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Lue tästä päivän 1 reissukertomus.


2 kommenttia

Jussi & #183;13joulukuu, 2017 18:54

Hola! Hyviä kirjoituksia – toivottavasti näitä tulee lisääkin taas joskus 🙂

Mutta asiaan. Olisiko mahdollista tehdä vaikkapa tästä reissusta, tai reissupostauksista yleensäkkin postaus jossa kävisit läpi mitä mukana kaikkinensa oli – ja ehkä jopa miksi. Näitä varustelistoja on kaikenlaisia siellä täällä, mutta harvemmin on listattuna tiettyyn reissuun, ja varsinkaan perusteltu miksi juuri nämä kyseiset jutut on valittu matkaan.

    Huippuretki & #183;2tammikuu, 2018 17:11

    Moro.
    Periaatteessa olisi mahdollista tehdä muistinvarainen varustelistapostaus. Käytännössä aika on vain ollut niin kortilla, että moni muukin luonnos odotaa julkaisua. Katsotaan jos kevät ja lisääntyvä valo saisi taas lisää virtaa tähänkin hommaan.
    -JMetsis

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *