Kesälomat on tältä erää vietetty ja nyt on palattu palkkatöiden pariin. Itse olen siitä onnellisessa asemassa, että saan elantoni työstä, joka harvoin tuntuu työltä. Nyt tämä vielä korostuu, kun pääsen toteuttamaan yläkoulun 9-luokkalaisille suunniteltua retkeilykurssia. Suunnittelemani kurssi kiinnosti heti ensimmäisenä vuonna 23 oppilasta.

Tällä videolla kurssia markkinoitiin oppilaille.

Tämän linkin takaa voi käydä tutustumassa koko kurssikuvaukseen.

Tässä blogissa tullaan seuraamaan myös tämän kurssin etenemistä.

Kurssin ensimmäinen tunti pidettiin tänään. Oppilaat saivat heti valita itseään kiinnostavan aiheen, johon tutustua huolella ja josta kirjoittaa tänne blogiin. Oppilaat tulevat kirjoittamaan tulevista retkistä ennakon ja sen perään retkikertomuksen. Teemoina tulee olemaan muun muassa marja-, kalastus- ja villiyrttiretki sekä metsästys ja tulenteko. Tavoite on, että blogitekstin kirjoittaminen toimii oppimisen tukena. Parhaassa tapauksessa oppilaiden lisäksi me muutkin opimme jokaisesta postauksesta jotain uutta.

Kurssi vaatii paljon maastotyötä ja jonkin verran yhteistyötahoja. Alustavia yhteydenottoja on jo laitettu mm. alueen metsästysseuroille, Marttayhdistykselle ja Suomen Ladun paikallisyhdistykselle. Myös paikallinen retkeilyvälinekauppa on alustavissa keskusteluissa osoittanut kiinnostusta olla mukana tukemassa nuorten luontokokemuksia.

Jos sinulla on mielessä loistava idea tai yhteistyötaho, joka voisi olla mukana edistämässä yläkoululaisten luontokokemuksia, niin laitathan viestiä! Tai laita viestiä vaikkei idea tuntuisikaan loistavalta. Yhdessä pohtimalla siitä voi kehittyä vaikka mitä.

Toivottavasti myös moni opettaja löytää tämän idean ja parastaa sen. Eli tutustuu meidän tapaan toteuttaa kurssi  ja kehittää sen pohjalta itselleen sopivan ja paremman kurssin.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *